Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump vzkazuje demokratům: Chcete program pro mladé migranty? Podpořte výstavbu hraniční zdi

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: The White House

Washington - Americký prezident Donald Trump podmínil obnovu programu chránícího mladé imigranty před deportací podporou demokratů pro výstavbu zdi na hranici s Mexikem. Šéf Bílého domu to uvedl na twitteru.

Senát by měl o programu pro přistěhovalce, kteří přišli do USA nelegálně jako děti, jednat v lednu. Program zvaný DACA je chránil před deportací.

Trump v září tento program pozastavil Kongresu nařídil, aby do března 2018 našel náhradní řešení. Demokraté chtějí, aby program pokračoval, Trump však výměnou žádá podporu pro výstavbu hraniční zdi. Ta patří mezi jeden z jeho předvolebních slibů.

„Demokratům se řeklo, a oni to chápou, že bez zoufale potřebné ZDI na jižní hranici a bez UKONČENÍ řetězové migrace a směšného loterijního imigračního systému žádná DACA nebude," napsal dnes Trump na twitteru.

Vůdci demokratů v Senátu a ve Sněmovně reprezentantů Chuck Schumer a Nancy Pelosiová shodně sdělili, že o této otázce nehodlají diskutovat v médiích.

Témata:  Donald Trump Mexiko

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy