Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

K utoku v Petrohradu se přihlásil Islámský stát

Bojovník Islámského státu
Bojovník Islámského státu
Foto: Wikimedia Commons

Petrohrad - K odpovědnosti za středeční výbuch v petrohradském supermarketu, který zranil 13 lidí, se dnes přihlásila teroristická organizace Islámský stát (IS).

Učinila tak prostřednictvím své propagandistické agentury Amak, žádné důkazy ale neposkytla, upozornila agentura Reuters.

Ve středu večer vybuchlo v supermarketu petrohradského zábavního centra podomácku vyrobené výbušné zařízení o síle odpovídající výbuchu 200 gramů trhaviny TNT. Podle agentury Amak spáchala atentát "skupina závislá na Islámském státu".

V okamžiku exploze se v nákupním centru nacházelo několik stovek lidí, třináct z nich utrpělo zranění. U pěti osob byla zranění středně těžká, stav tří pacientů ve čtvrtek úřady označily za uspokojivý. Pět lidí odmítlo ošetření v nemocnici.

Témata:  Rusko Islámský stát teroristický útok v petrohradském metru

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy