Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Keni při srážce autobusu s kamionem zemřelo nejméně 30 lidí

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Sky News

Nairobi - Alespoň třicet mrtvých a 16 zraněných si vyžádala kolize autobusu s kamionem na nebezpečném úseku dálnice na západě Keni.

K nehodě došlo mezi městy Nakuru a Eldoret, informovala agentura AFP. Mezi oběťmi je i tříleté dítě. Podle keňského deníku Daily Nation zemřelo šest osob po transportu do nemocnice.

"Máme třicet mrtvých," uvedl místní policejní šéf Zero Arome. "Všechna těla byla z trosek vyproštěna a zranění byli převezeni do nemocnice," dodal.

Autobus vyjel z města Busia na hranicích s Ugandou a vezl 46 pasažérů. V momentě srážky na úseku dálnice, který je známý vysokým rizikem havárií, jel autobus v protisměru, citoval Aromeho web Daily Nation.

Ani jeden z řidičů srážku nepřežil, jednou z obětí je také tříleté dítě. Tři děti údajně podlehly zraněním při hospitalizaci a alespoň jedna osoba je stále v kritickém stavu.

Témata:  nehody autobusů Keňa Autobusy

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy