Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Teploty v Německu na Silvestra trhaly rekordy, vystoupaly na 16 stupňů

Mnichov, ilustrační foto
Mnichov, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Berlín - Teplé počasí provázelo letošního Silvestra v Německu. Na mnoha místech panovaly podle agentury DPA jarní teploty.

Nejvíce naměřili v neděli v bavorském Rheinfeldenu - 16,1 stupně Celsia.

Německý teplotní rekord ze Silvestra 1961 ale překonán nebyl, bylo to však těsné. Poslední den roku 1961 měli nejtepleji z celého Německa rovněž v Bavorsku, a to ve městě Müllheim, kde bylo tehdy rovných 17 stupňů.

Po Rheinfeldenu zaznamenali v neděli meteorologové nejvyšší teplotu ve Freiburgu, kde bylo 15,8 stupně Celsia. Jen o desetinu stupně méně naměřili v Müllheimu.

Nicméně silvestrovská noc byla na mnoha místech Německa větrná a deštivá. Silně pršelo například v Brémách na severu země.

Témata:  Německo Silvestr počasí

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.