Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na silvestra ve Francii hořely stovky aut. Na předměstí Paříže byli zbiti policisté

Francouzská policie
Francouzská policie
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Paříž - Silvestrovské oslavy ve Francii se neobešly bez násilností. Zranění v noci utrpělo osm policistů a tři vojáci. Pobouření vyvolalo zbití policistů na předměstí Paříže. Výtržníci také zapálili přesně 1031 aut, což je až o 100 více než loni.

Vandalové útočili na různých místech v zemi. Některá vozidla podpálili přímo, na jiné se oheň sám rozšířil. Celkem plameny zachvátily 1031 aut, zatímco loni jen 935. V rukou policistů skončilo 510 osob, oproti 456 v minulém roce.

Hněv na sociálních sítích vyvolalo napadení dvou policistů, kteří zasahovali u potyčky při soukromé oslavě na východopařížském předměstí Champigny-sur-Marne.

Prezident Emmanuel Macron slíbil na twitteru, že "pachatelé zbabělého a zločinného lynče policistů" budou "dopadeni a potrestáni".

Témata:  Francie Paříž policie Francie

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy