Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Francie se vzpamatovává z bouře Carmen, zemi ale zasáhne další vichr

Vichřice, ilustrační fotografie
Vichřice, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Paříž - Po ničivé bouři Carmen zůstává ještě asi 11.000 francouzských domácností bez elektrického proudu. Poryvy větru na západním pobřeží země v pondělí dosahovaly rychlosti až 130 kilometrů za hodinu a živel pak prošel celou zemí.

Ve Vendée strhla bouře stožár větrné elektrárny vysoký 62 metrů. Celkem připravila 65.000 domácností o elektřinu. Hasiči museli zasahovat v 1150 případech. Do nápravy škod se zapojily stovky opravářů a podniků.

Carmen zabila nejméně jednoho člověka. Uvedl to dnes list Le Figaro na svém webu. Šedesátníka zabil pád stromu na jeho automobil.

Úřady dnes ráno odvolaly poplach v posledních dvou departementech na Korsice. Meteorologové varují, že dnes večer a v noci na středu může sever Francie postihnout vichr o rychlosti až 100 kilometrů za hodinu.

Témata:  Francie bouře počasí vichřice

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy