Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Slovensko bez obalu: Zeman je hulvátský a xenofobní

Prezident Miloš Zeman
Prezident Miloš Zeman
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Bratislava - Podle slovenského listu Sme se prezidentské funkce v Česku v roce 2018 nejspíš znovu ujme "hulvátský a xenofobní Zeman". Český prezident podle deníku již nyní bere výkon úřadu jako předvolební kampaň a získal spojence v osobě Andreje Babiše.

Zemana by mohl porazit jen někdo známý a pokud možno mladší než nynější hlava českého státu, kdo by zároveň byl šikovným řečníkem.

Skutečnost, že Zeman zatím nemá silného protikandidáta, deník zdůvodnil i tím, že nynější prezident bude po volbách plánovaných na podzim roku 2017 hrát klíčovou roli při pověření sestavením vlády. "Nepostaví ho (prezidentského kandidáta) hnutí ANO, které má nejvyšší preference a těší se na sestavování vlády a sám Babiš na premiérský post. Pro komunisty je současný prezident ideální a další opoziční strany jsou slabé," uvedl list.

"Jaký by měl být kandidát schopný prezidenta poslat na jaře 2018 do penze? Už dnes by měl být známý - stěží může populárního Zemana porazit někdo, koho dnes nezná ani celá pražská kavárna," soudí Sme. Dodal, že případný vyzyvatel současného prezidenta by také musel být připraven snášet nejhorší Zemanovy útoky.

Zástupce šéfredaktorky Sme Petr Šabata v článku pod titulkem "Češi hledají antiZemana, nejraději by měli Kisku," dále napsal, že dobrý prezident je i bez velkých kompetencí pro zemi požehnáním, což je z Prahy dobře vidět na Kiskovi. "Již dnes je Zeman pro Česko bezpečnostním rizikem a co teprve v případném druhém funkčním období, kdy se nebude muset ohlížet už vůbec na nic - jen na vlastní ego a zájmy svých svých sponzorů?" uzavřel deník.

Témata:  Miloš Zeman SME prezident ČR

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy