Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bývalý rukojmí Tálibánu Boyle byl obviněn z kriminality

Kanada
Kanada
Foto: Pixabay

Ottawa - Kanaďan Joshua Boyle, který strávil pět let v zajetí afghánského Tálibánu a na svobodu se dostal loni, byl zatčen. Mezi 15 body obvinění jsou útoky včetně sexuálních, zadržování osob a vyhrožování smrtí.

Boyle padl v roce 2012 v Afghánistánu do zajetí sítě Hakkání napojené na Tálibán i s americkou manželkou Caitlan Colemanovou. Páru se v zajetí narodilo několik dětí, Boyle po návratu tvrdil, že jednu dceru únosci zabili a znásilnili jeho ženu, což ale Tálibán popřel. Únosci později rukojmí převedli přes hranici do Pákistánu, kde rodinu osvobodili pákistánští vojáci.

Pár žije od svého osvobození v Kanadě a Boyle podle obvinění trestné činy páchal od října. V prosinci celou rodinu přijal ve svém úřadu premiér Justin Trudeau.

Boyleův právník Eric Granger očekává, že mu budou předloženy důkazy údajných kriminálních činů. Kanadské úřady zakázaly publikovat jména údajných Boyleových obětí.

Témata:  Kanada Tálibán

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:41

Polák předával informace do Ruska, mohly vést k atentátu na Zelenského

V Polsku došlo ve středu k zadržení občana podezřelého z toho, že ruské tajné službě poskytoval citlivé informace, které by potenciálně mohly vést k atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. O případu informovala polská televize TVN24.

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy