Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Dánsku byla ukradena nejdražší láhev vodky, její cena je více než 27 milionů korun

Dánská vlajka
Dánská vlajka
Foto: Pixabay

Kodaň – Kuriózní případ vyšetřuje kodaňská policie. Zabývá se krádeží patrně nejdražší láhve vodky, jejíž cena se odhaduje na osm milionů dánských korun (27,4 milionu Kč).

Při výrobě láhve byly použity asi tři kilogramy zlata a stejné množství stříbra, uzávěr je osazen diamanty, uvedla dánská regionální televize TV2 Lorry. Láhev vodky značky Russo-Baltique je na světě jediná svého druhu.

Cenný artefakt byl ukraden ze sbírky v baru Café 33, který se nachází v populární kodaňské čtvrti Vesterbro, uvedl majitel podniku Brian Ingberg.

Na záznamu z bezpečnostní kamery, který byl zveřejněn na facebooku Ingbergovy sbírky, láhev kradou dva muži v kšiltovkách a mají zahalený obličej. Patrně měli klíč nebo jeho kopii a šli najisto - žádného jiného exponátu se ani nedotkli.

Ingberg řekl, že drahý exponát si do své sbírky čítající 1200 lahví půjčil z Ruska, od společnosti Dartz Company, která podle něj vyrábí nejdražší auta na světě a vodku. Vystavený unikát nebyl pojištěn.

Témata:  Dánsko alkohol policie Dánsko

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy