Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Polský policejní náčelník byl nalezen opilý a s rozbitou hlavou

Polská policie
Polská policie
Foto: Facebook

Varšava - Chování policejního náčelníka v polské Vratislavi vrhá špatné světlo na strážce zákona. Muž byl zadržen v opilosti, s rozbitou hlavou, bez bot a jen ve spodním prádle. Ministr vnitra už ohlásil policistovo odvolání.

Muže zadrželi železniční strážníci. "Na místě se ukázalo, že ležící osoba je náčelník vratislavské policie," citoval list Gazeta Wyborcza z hlášení hlídky, přivolané k opilci, motajícímu se okolo supermarketu.

Náčelník se prý ocitl ve zbědovaném stavu v důsledku schůzky vysokých policejních důstojníků, během které se štědře podávalo tekuté pohoštění.

Policie ostudnou kauzu zatím nekomentovala. "Nepochybně se zpronevěřil etickým zásadám. Náčelník Zbigniew Raczak bude odvolán," prohlásil ministr Mariusz Błaszczak.

Raczak velel vratislavské policii teprve půl roku. Předchozí velení muselo odejít poté, co televize odvysílala záběry s mučením spoutaného muže elektrickým paralyzérem na místní policejní strážnici, které podezřelý nepřežil. Dotyčný byl zatčen omylem, úřady případ rok tutlaly.

Témata:  policie Polsko Polsko EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy