Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nepředstavitelná zima: Pocitová teplota na východě USA klesne až na -73 stupňů

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

New York - Východ Spojených států má před sebou mrazivý víkend. Teploty v oblasti od Filadelfie po Boston se mají pohybovat okolo minus 17 stupňů, nicméně vlivem větru bude lidem připadat, jako by venku bylo okolo 25 stupňů pod bodem mrazu nebo ještě chladněji.

"Rozhodně je zima a je to ten typ chladu, který jde až do morku kostí," řekl Dan Hofmann z amerického meteorologického ústavu v Baltimoru. Dodal, že naposledy takové extrémně chladné počasí panovalo před necelými třemi lety.

Ve státu New Hampshire na hoře Mount Washington, která je nejvýše položeným bodem severovýchodu Spojených států a které se přezdívá "místo s nejhorším počasím na světě", může pocitová teplota být nižší než minus 73 stupňů Celsia.

V uplynulých dnech východ Spojených států ochromily přívaly sněhu, které zablokovaly dopravu prakticky na celém atlantickém pobřeží USA, zrušeno muselo být několik tisíc letů. Sněhová bouře si vyžádala také asi dvě desítky životů.

Témata:  počasí mráz zima

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 16:34

Francouzská policie zadržela 16letého přivržence IS, který chtěl útočit během olympiády

Francouzské orgány činné v trestním řízení zadržely a začaly vyslýchat 16letého chlapce, který avizoval, že chce spáchat útok během letní olympiády v Paříži. Policie u něj našla slib věrnosti teroristické síti Islámský stát (IS). Případ převzala prokuratura, která se zabývá teroristickými činy, informovala ve středu francouzská zpravodajská televize BFM.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy