Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pilot letu MS804 měl hovořit s věží o kouři, Egypt to ale popírá

Airbus A320 společnosti Egypt Air
Airbus A320 společnosti Egypt Air
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Káhira - Stále není jasné, co přesně se stalo na palubě letounu Egyptair, který se ve čtvrtek zřítil do Středozemního moře. Pilot prý před pádem několik minut hovořil s řídící věží v Káhiře, egyptské úřady to ale popřely. Hledání trosek a černých skříněk pokračuje.

Francouzská televize M6 tvrdí, že kapitán airbusu mluvil před katastrofou několik minut s egyptskými letovými dispečery o kouři v kabině a ve snaze odvrátit neštěstí zvolil rychlý sestup.

"Není to pravda. Pilot egyptskou letovou kontrolu nekontaktoval," řekl britskému deníku Daily Mail mluvčí řízení letového provozu v Káhiře.

Podle dřívějšího prohlášení francouzského úřadu pro bezpečnost civilního letectví (BEA) vyslalo letadlo zprávu o detekci kouře na palubě automaticky. Kouř údajně vycházel z toalet. Podle francouzských médií se vyšetřovatelé stále více přiklánějí k tomu, že za havárií stála technická závada, k případnému teroristickému útoku se navíc dosud nikdo nepřihlásil. Na palubě letadla bylo 66 lidí, všichni zahynuli.

Témata:  Francie Egypt zřícení letadla Egypt Air

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy