Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Johannesburgu se srazily vlaky, 200 lidí bylo zraněno

Ilustračni fotografie
Ilustračni fotografie
Foto: Radek Sycha, EuroZprávy.cz

Johannesburg - Přes 200 pasažérů utrpělo zranění při dnešní srážce dvou vlaků na předměstí Johannesburgu. Místní záchranné složky uvedly, že nehoda nemá žádné oběti na životech.

Neštěstí se stalo ve stanici v Germistonu, z více než 226 osob převezených do nemocnic ale měla většina jen lehká poranění.

Podle jihoafrického webu Times LIVE na nádraží narazil přijíždějící vlak do stojící soupravy. Jeden vagon příměstského vlaku vykolejil, ale nepřevrátil se. "Přesné detaily kolem této nehody zatím nejsou známé," řekl mluvčí záchranářů Russell Meiring.

Na železnicích JAR jde o druhou závažnou havárii v posledním týdnu. Před pěti dny si srážka vlaku s kamionem u města Kroonstad vyžádala 19 mrtvých a přes 260 zraněných.

Zpráva úřadu dohlížejícího na bezpečnost železnic uvádí, že během finančního roku 2016/2017 přišlo na tratích o život 495 osob, což znamenalo oproti předešlému roku pětiprocentní nárůst.

Témata:  Jihoafrická republika nehody vlaků železnice vlaky

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy