Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Konec Trumpa na obzoru? Vyšetřování financí mu může zavařit

Donald Trump
Donald Trump
Foto: kremlin.ru

Washington - Lidé kolem amerického prezidenta se obávají, že pokud se vyšetřování údajného ruského vlivu na volby v USA dotkne financí Donalda Trumpa, může to šéfa Bílého domu "potopit".

V televizi CNBC to dnes řekl Michael Wolff, autor skandální knihy znevažující schopnosti hlavy státu vykonávat svůj úřad.

Trumpovi spolupracovníci, s nimiž prý Wolff hovořil, nevěří, že by prezident tajně spolupracoval s Ruskem v kampani před prezidentskými volbami v roce 2016. Domnívají se ale, že pokud by se zvláštní vyšetřovatel Robert Mueller při pátrání po ruském vlivu podíval na Trumpovy finance, mohlo by to být pro prezidenta nebezpečné, tvrdí Wolff.

Trump opakovaně jakoukoli spolupráci s Moskvou během volební kampaně vylučuje. Loni řekl listu The New York Times, že pokud se Mueller pustí do prověřování jeho financí, pak vyšetřování "překročí červenou čáru".

Témata:  Donald Trump USA

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 21:04

Češi pracují na zajištění další munice pro Ukrajinu, přiznal Fiala

Česko má nasmlouváno 180 tisíc kusů dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu a pracuje na zajištění dalších 300 tisíc kusů, prozradil premiér Petr Fiala (ODS) britskému deníku Financial Times. Evropa musí podle Fialy posílit také vlastní obranu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy