Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dánská policie stíhá tisíc mladých lidí. Na internetu šířili lechtivé video

Dánská vlajka
Dánská vlajka
Foto: Pixabay

Kodaň - Policie v Dánsku stíhá tisíc mladých lidí. Důvodem je šíření videa soulože dvou 15letých. Na snímek upozornily společnost Facebook americké úřady. Kodaň byla následně informována Interpolem.

Videa se po sociální síti rozšířila v letech 2015 až 2017. Sdílelo je 800 chlapců a 200 dívek, z nichž většině bylo 15 až 20 let.

Někteří z podezřelých jsou už nyní plnoletí a byli vyzváni, aby se dostavili na policii k výslechu. Dalším ještě 18 let nebylo a s těmi policie komunikuje prostřednictvím jejich rodičů.

Podezřelí mohou být stíháni pro šíření dětské pornografie, třebaže hranice pohlavní dospělosti je v Dánsku stanovena na 15 let.

Pokud budou shledáni vinnými, hrozí jim pokuta, anebo podmínečný trest 20 dnů vězení. Po deset let by také mohli mít zápis v rejstříku trestů, napsala agentura AFP.

Témata:  Dánsko internet Facebook

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 12:54

Babiš sepsul migrační pakt EU. Fialu a Rakušana obvinil ze zrady na Česku

Expremiér Andrej Babiš (ANO) označil unijní migrační pakt na čtvrteční mimořádné schůzi za největší zradu v novodobých českých dějinách, ze které obvinil premiéra Petra Fialu (ODS) a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Dohoda podle Babiše obsahuje skryté uprchlické kvóty a zavazuje země k přijímání migrantů z afrických či blízkovýchodních zemí. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy