Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na severu Nigérie byli uneseni čtyři cizinci

Nigérie
Nigérie
Foto: Pixabay

Abuja - V Nigérii byli uneseni dva Američané a dva Kanaďané. Incident se stal ve státě Kaduna na severu africké země, odkud skupina mířila do metropole Abuji. Ozbrojenci ji napadli v oblasti Kagarko.

Severoameričané jsou investoři, kteří se podíleli na projektu solárních stanic v Kaduně. Podle policejního mluvčího byli při únosu zabiti dva místní policisté, kteří cizince doprovázeli.

Do oblasti vyrazili policisté a speciální jednotka vycvičená pro zásah v případě únosu. Chtějí se pokusit rukojmí osvobodit a únosce zatknout.

V Nigérii jsou únosy motivované snahou získat výkupné časté. Mnoho případů se stalo na silnici spojující Kadunu s Abujou. Severně od Abuji byli loni uneseni dva němečtí archeologové, později je únosci propustili.

Předloni byl držen v rukou únosců pět dní zástupce vysokého komisaře Sierry Leone, ale také on se dostal na svobodu. Některé z rukojmích pomohla osvobodit armáda, další se dostali na svobodu díky výkupnému.

Témata:  Nigérie únos / rukojmí EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 8:55

Francie omezí kvůli olympiádě lety, povolá vzdušné taxíky

Během slavnostního zahájení olympijských her dne 26. července bude nad regionem Paříže po dobu šesti hodin uzavřena obloha v rámci rozsáhlé bezpečnostní operace. Oznámilo to vedení pařížských letišť, uvedla agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy