Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump polevil. Hraniční zeď mezi Mexikem a USA bude místy i průhledná a děravá

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: ABC News

Washington - Donald Trump se dnes ohradil proti tvrzení personálního šéfa Bílého domu Johna Kellyho, podle něhož se prezidentův názor na přistěhovalectví a na stavbu hraniční zdi "vyvíjí".

Kelly v minulých dnech při setkání se skupinou kongresmanů prohlásil, že Trump "rozhodně změnil přístup" k ochraně mladých imigrantů, kteří se v USA ocitli jako děti. Trump požaduje řešení do března, jinak prý jejich ochranu před deportací zruší. Podle Kellyho se "dokonce vyvíjí i prezidentův názor na zeď".

"Zeď je zeď, nezměnilo se to od prvního dne, kdy jsem s tím přišel," napsal dnes Trump na svém oblíbeném twitteru. Připustil, že některé části zdi budou průhledné a v chráněných přírodních rezervacích zeď nebude, "s čímž se nikdy nepočítalo".

Stavbu podle prezidenta "přímo nebo nepřímo" zaplatí Mexiko, které má v obchodu s USA "absurdní přebytek 71 miliard dolarů". 20miliardová stavba je podle Trumpa "zlomek ve srovnání s tím, jak Mexiko na USA vydělává".

Témata:  Donald Trump USA Mexiko

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 12:54

Babiš sepsul migrační pakt EU. Fialu a Rakušana obvinil ze zrady na Česku

Expremiér Andrej Babiš (ANO) označil unijní migrační pakt na čtvrteční mimořádné schůzi za největší zradu v novodobých českých dějinách, ze které obvinil premiéra Petra Fialu (ODS) a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Dohoda podle Babiše obsahuje skryté uprchlické kvóty a zavazuje země k přijímání migrantů z afrických či blízkovýchodních zemí. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy