Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Indii odchycena smečka lidožravých lvů, poslední obětí byl 14letý chlapec

LEv
LEv
Foto: Pixabay

Dillí - V indickém státě Gudžarát byla odchycena smečka 13 lvů, zvířata skončila v klecích. Šelmy děsily okolí, protože zabily nejméně tři lidi.

Poslední obětí se stal v pátek čtrnáctiletý chlapec, kterého lvi napadli na okraji Giru a odvlekli do lesa. Jeho otec, který se jim v tom snažil zabránit, utrpěl zranění. Další dvě osoby zabili lvi během posledních dvou měsíců.

Podle správců parku Gir budou odchycení lvi podrobně analyzováni, aby se zjistilo, kteří z nich lidi ulovili. Ti, u nichž se stopy po konzumaci lidského masa nenajdou, budou pomalu znovu vypuštěni do volné přírody.

V Giru žije asi 500 lvů indických, kteří jsou na seznamu ohrožených druhů. V roce 2000 byli dokonce klasifikováni jako kriticky ohrožení, ale v roce 2008 byl jejich status změněn poté, co se populace v Giru začala zotavovat.

Témata:  lvi Indie

Aktuálně se děje

16. května 2024 19:58

Policie propustila muže z incidentu u pražského baru

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy

Volodymyr Zelenskyj na jednání v Praze. (7.7.2023)

Zelenskyj nešetří Západ. Zmínil strach z porážky Ruska na Ukrajině

Západ se bojí nejen porážky Ruska, ale i porážky Ukrajiny. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj to v rozhovoru pro AFP označil za absurdní. Západním spojencům vyčetl například to, že Kyjevu zakázaly používat dodané zbraně k útokům na ruské území. Moskva chce podle Zelenského zaútočit na Charkov, přičemž nemá dost sil k novému útoku na Kyjev.