Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pistorius ve vězení prožívá peklo na zemi? Vězni si na hendikepovaného sportovce počíhali

Oscar Pistorius
Oscar Pistorius
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Pretoria - Bývalý jihoafrický olympionik Oscar Pistorius se ve vězení popral se spoluvězni. Pistorius se stal celosvětově známým v roce 2012, kdy jako první atlet s amputovanými končetinami startoval na olympijských hrách. Jeho příběh o překonaném hendikepu oblétl svět a z Pistoriuse se stala celebrita, jež inspirovala lidi po celém světě.

V roce 2013 se ale pohádkový příběh zhroutil – Pistorius dle jihoafrických soudů zavraždil svoji přítelkyni Reevu Steenkampovou a za svůj čin byl odsouzen.

Od listopadu 2016 si svůj trest odpikává ve věznici Atteridgeville (v tom originálním textu je na jednom místě chyba, to město se píše takhle) nedaleko Pretorie a ze světoznámého sportovce je řadový vězeň.

Zde se také počátkem loňského prosince odehrál incident, během něhož došlo ke rvačce mezi Pistoriusem a ostatními vězni. Rvačka se strhla kvůli zdánlivě banální věc – vězni se porvali o telefon.

Dle informací z místa byl údajně Pistorius zvyklý na nekonečně telefonáty. To vadilo jiným vězňům, kteří chtěli telefon též využít a vše vyústilo ve rvačku.

Pistorius dle vyjádření věznice vyvázl s modřinami a pohmožděninami a věznice ihned spustila interní vyšetřování incidentu. „Máme za to, že se zapojil do konfliktu o telefon s jinými vězni na oddělení speciální péče kam je umístěn“ uvedl k celé věci tiskový mluvčí.

Témata:  Oscar Pistorius Jihoafrická republika

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 15:21

Maďarsko představilo své priority pro předsednictví v Radě EU

Maďarsko, které se chystá převzít předsednictví v Radě EU ve druhé polovině tohoto roku, se zaměří na klíčová témata pro střední Evropu, jako je boj proti migraci, rozšiřování EU na západní Balkán a zajištění energetické bezpečnosti. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Mark Rutte

Rutte získává důležitou podporu na své cestě do křesla šéfa NATO

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v pátek prohlásil, že od nového generálního tajemníka Severoatlantické aliance (NATO) očekává, že upřednostní řešení obav Turecka souvisejících s terorismem. Řekl to v Istanbulu během setkání s vedoucím kandidátem na post šéfa NATO, dosluhujícím nizozemským premiérem Markem Ruttem, který je na návštěvě v Turecku v rámci snah o získání podpory pro svou kandidaturu.