Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pistorius je zpátky u soudu, žalobce chce přísnější trest

Oscar Pistorius
Oscar Pistorius
Foto: Reprofoto ČT

Bloemfontein (JAR) - Případ atleta Oscara Pistoriuse (30) se dnes vrátil před Nejvyšší odvolací soud. Žalobce požaduje pro šestinásobného paralympijského vítěze delší než šestiletý trest vězení, ke kterému byl odsouzen loni v létě za vraždu přítelkyně.

Pistorius byl nejprve shledán vinným ze zabití z nedbalosti a v říjnu 2014 dostal pětiletý trest, z něhož byl po roce propuštěn do domácího vězení. Předloni však odvolací soud čin překvalifikoval na vraždu a poslal atleta na šest let za mříže. Trest si odpykává ve věznici v Pretorii.

Prokuratura si nyní u Nejvyššího odvolacího soudu vymohla další proces. Pro světovou celebritu požaduje patnáctileté vězení.

Pistorius zastřelil přítelkyni Reevu Steenkampovou na Svatého Valentýna před čtyřmi lety u nich doma. Údajně v domnění, že je to zloděj, vystřelil několikrát přes dveře koupelny.

Témata:  Oscar Pistorius Jihoafrická republika vražda

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 18:45

Policie brzy uzavře případ Vrbětice. Rakušan řekl, že vyšetřování finišuje

Policie by v květnu mohla uzavřít vyšetřování explozí v muničních skladech ve Vrběticích. Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) v nedělním vydání pořadu Otázky Václava Moravce potvrdil, že policejní vyšetřování finišuje. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy