reklama

"Já jedu radši do Uherského Hradiště nebo zítra (v neděli) v Brně a Ostravě oslovím voliče. Televizní debaty bych nepřeceňoval, určitě mají vliv na určitou část nerozhodnutých voličů, ale i sociologové říkají, že pokud je někdo rozhodnut volit Miloše Zemana, že ho pravděpodobně volit bude, bez ohledu na debatu. A totéž platí, pokud jde o voliče Jiřího Drahoše," uvedl Drahoš, podle kterého jsou debaty důležité, ale neznamenají všechno.

Reagoval tak na skutečnost, že se s úřadujícím prezidentem Milošem Zemanem utká ve dvou televizních debatách, Zeman však přislíbil účast čtyřem televizím. "Třeba bude právě v nevýhodě, já nevím, nechci spekulovat," uvedl Drahoš.

Drahošova cesta po regionech pokračuje i v neděli, po poledni jej podpoří v Brně tři neúspěšní kandidáti na prezidentský post z prvního kola Pavel Fischer, Michal Horáček a Marek Hilšer. Horáček a Hilšer doprovodí Drahoše v neděli odpoledne i na setkání s občany v Ostravě. V pondělí s Drahošem vystoupí všichni tři protikandidáti v pražské Lucerně.

Drahošova manželka má program ve Zlínském kraji i v pondělí, navštíví společnost TON v Bystřici pod Hostýnem na Kroměřížsku. Se seniory bude mluvit v domově pro seniory v Lukově na Zlínsku, navštíví také poutní místo Štípa u Zlína a zlínskou krajskou nemocnici.

Ve Zlínském kraji zvítězil v prvním kole prezidentských voleb úřadující prezident Miloš Zeman, získal 40,54 procenta hlasů. Drahoš skončil druhý se ziskem 23,91 procenta hlasů. Svůj hlas v kraji odevzdalo 63,74 procenta voličů. Zeman dominoval ve všech čtyřech okresech, nejlepšího výsledku dosáhl na tradičně spíše levicovém Kroměřížsku, kde získal 47,17 procenta hlasů. Druhý Drahoš tam obdržel 21,60 procenta.