Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Cesty do regionů mají smysl, myslí si Drahoš. TV debaty ale nepřeceňuje

Jiří Drahoš ve volebním štábu
Jiří Drahoš ve volebním štábu
Foto: Jan Nebřenský / INCORP images

Uherské Hradiště - Cesty do regionů zatím dopadly podle Jiřího Drahoše nad očekávání. Televizní debaty nepřeceňuje, řekl dnes prezidentský kandidát novinářům na reprezentačním plese města Uherské Hradiště.

"Já jedu radši do Uherského Hradiště nebo zítra (v neděli) v Brně a Ostravě oslovím voliče. Televizní debaty bych nepřeceňoval, určitě mají vliv na určitou část nerozhodnutých voličů, ale i sociologové říkají, že pokud je někdo rozhodnut volit Miloše Zemana, že ho pravděpodobně volit bude, bez ohledu na debatu. A totéž platí, pokud jde o voliče Jiřího Drahoše," uvedl Drahoš, podle kterého jsou debaty důležité, ale neznamenají všechno.

Reagoval tak na skutečnost, že se s úřadujícím prezidentem Milošem Zemanem utká ve dvou televizních debatách, Zeman však přislíbil účast čtyřem televizím. "Třeba bude právě v nevýhodě, já nevím, nechci spekulovat," uvedl Drahoš.

Drahošova cesta po regionech pokračuje i v neděli, po poledni jej podpoří v Brně tři neúspěšní kandidáti na prezidentský post z prvního kola Pavel Fischer, Michal Horáček a Marek Hilšer. Horáček a Hilšer doprovodí Drahoše v neděli odpoledne i na setkání s občany v Ostravě. V pondělí s Drahošem vystoupí všichni tři protikandidáti v pražské Lucerně.

Drahošova manželka má program ve Zlínském kraji i v pondělí, navštíví společnost TON v Bystřici pod Hostýnem na Kroměřížsku. Se seniory bude mluvit v domově pro seniory v Lukově na Zlínsku, navštíví také poutní místo Štípa u Zlína a zlínskou krajskou nemocnici.

Ve Zlínském kraji zvítězil v prvním kole prezidentských voleb úřadující prezident Miloš Zeman, získal 40,54 procenta hlasů. Drahoš skončil druhý se ziskem 23,91 procenta hlasů. Svůj hlas v kraji odevzdalo 63,74 procenta voličů. Zeman dominoval ve všech čtyřech okresech, nejlepšího výsledku dosáhl na tradičně spíše levicovém Kroměřížsku, kde získal 47,17 procenta hlasů. Druhý Drahoš tam obdržel 21,60 procenta.

Témata:  Jiří Drahoš prezidentská kampaň Zlínský kraj

Aktuálně se děje

6. května 2024 18:12

Egyptské úřady: Hraniční přechod v Rafahu na jihu Pásma Gazy zůstává otevřený

Egyptské úřady oznámily, že hraniční přechod v Rafahu na jihu Pásma Gazy zůstává otevřený pro humanitární pomoc a pro průchody civilistů. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy