Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

KLDR vyslala do Soulu přípravný tým, jeho součástí je i šéfka populární hudební skupiny

Severní Korea
Severní Korea
Foto: Pixabay

Soul - Do Jižní Koreje dorazil přípravný sedmičlenný tým umělecké skupiny z KLDR, která vystoupí při únorových olympiádě v Pchjongčchangu. Je v něm i šéfka hudební skupiny Moranbong a vedoucí státního orchestru Unhaso, který je zároveň ředitelem jednoho z útvarů ministerstva kultury KLDR.

Obě hudební tělesa mají během OH v Jižní Koreji vystoupit. Přípravná delegace by se v Koreji měla zdržet dva dny. Během nich si prohlédne objekty v Soulu a městě Kangnung, v nichž budou při olympiádě hudebníci vystupovat.

Informovala o tom dnes agentura TASS s odvoláním na jihokorejskou agenturu Jonhap. V pátek přitom jihokorejská agentura uvedla, že Pchjongjang cestu přípravného týmu zrušil.

Severokorejský dívčí skupina Moranbong, jejíž členky osobně vybírá severokorejský vůdce Kim Čong-un, je v KLDR velmi populární. Písně skupiny, přezdívané na Západě "Severokorejské Spice Girls", jsou poplatné režimu.

Dívky nicméně vystupují často v minisukních a botách na vysokých podpatcích, jedny zpívají a jiné hrají na různé nástroje, včetně houslí či elektrických kytar.

Témata:  Severní Korea Jižní Korea

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 8:55

Francie omezí kvůli olympiádě lety, povolá vzdušné taxíky

Během slavnostního zahájení olympijských her dne 26. července bude nad regionem Paříže po dobu šesti hodin uzavřena obloha v rámci rozsáhlé bezpečnostní operace. Oznámilo to vedení pařížských letišť, uvedla agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy