Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na východě Německa vypukly konflikty mezi Němci a cizinci

Ilustračni fotografie
Ilustračni fotografie
Foto: INT

Chotěbuz - Ve východoněmeckém městě Chotěbuz opět propukly konflikty mezi Němci a cizinci. Na oslavě narozenin se do sebe pustili 18letý Němec a stejně starý Syřan, uvedl mluvčí policie.

O několik hodin později pak v centru města došlo ke slovní potyčce mezi pěti Němci a dvěma neznámými osobami, zřejmě cizinci. Jeden z Němců začal do cizince strkat. Cizinci pak na Němce nastříkali slzný plyn a utekli.

V sobotu se ve městě několik stovek lidí účastnilo pravicové demonstrace. Dorazili také příznivci protiimigrační a protiislámská strany Alternativa pro Německo (AfD). Při protestu byli napadeni dva novináři.

V Chotěbuzi bylo v uplynulých měsících zaznamenáno několik konfliktů. Ministerstvo vnitra poté nařídilo, že až do dalšího rozhodnutí nebudou do města vysíláni žádní další uprchlíci a zvýšila se zde přítomnost policistů.

Témata:  Německo cizinci uprchlíci

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:36

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy