Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Papež František ukončil návštěvu Chile a Peru, varoval před korupcí

Papež František
Papež František
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Lima - Papež František dnes ukončil svoji cestu po Chile a Peru varováním, že Latinská Amerika je v hluboké krizi z korupce. Zmínil se v této souvislosti o brazilské společnosti Odebrecht, což u papeže není obvyklé, aby jmenoval určitou firmu.

V pátek při setkání s peruánským prezidentem Pedrem Pablem Kuczynským papež prohlásil, že je potřeba, aby všechny části společnosti bojovaly s korupcí. Dnes mluvil více zeširoka a uvedl, že politika v Latinské Americe je v hluboké krizi.

Prohlásil, že Odebrecht, která v roce 2016 přiznala, že vyplatila miliardy výměnou za kontrakty v deseti zemích Latinské Ameriky, byla ve skutečnosti jen malou částí problému. Odebrecht je podle něj příklad chamtivosti, která se nekontrolovaně šíří na jeho rodném kontinentu

Papež mluvil o korupci již při své předchozí cestě do Latinské Ameriky. V Paraguayi v roce 2015 uvedl, že je to "mor, gangréna společnosti".

Témata:  Papež František korupce Peru

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy