reklama

Jo Marneyová (25) v jedné textové zprávě uvedla urážlivé poznámky o Markleové a černoších. Marneyová, která se s politikem začala scházet po Vánocích, popsala americkou herečku Markleovou, jejíž matka je Afroameričanka, jako "pitomou nánu" a dodala, že "poskvrní naši královskou rodinu", tvrdil tisk minulou neděli.

Marneová rovněž označila černochy za ošklivé. Později se za SMS omluvila a Bolton oznámil, že svůj milostný vztah ukončil. Bolton dnes sice prohrál hlasování o důvěře ve výkonném výboru strany, ale trval na tom, že neodstoupí. Na protest proti Boltonovu odmítání odstoupit naopak rezignovala dosavadní místopředsedkyně strany Margot Parkerová, informovala BBC.

UKIP se v nedávné době stala za předsedy Nigela Farage jednou z nejvýznamnějších politických sil v Británii. Právě tato strana přesvědčila bývalého premiéra Davida Camerona, aby vypsal referendum o brexitu.

Poté, co Farage po úspěšném referendu z vedení strany odešel, UKIP se propadala do chaosu. Částečně i proto, že její hlavní cíl, tedy odchod z EU, se stal součástí oficiální politiky vládnoucích konzervativců i opozičních labouristů. Ještě v roce 2015 získala UKIP v parlamentních volbách 12,6 procent hlasů. V předčasných volbách loni v červnu už UKIP spadla na 1,8 procenta lidí.