Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ministerstvo spravedlnosti USA má prý důkazy o zaujatosti FBI proti Trumpovi

FBI
FBI
Foto: FBI **www.fbi.gov**

Washington - Americké ministerstvo spravedlnosti našlo další velký balík elektronické pošty mezi dvěma pracovníky Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI), kteří byli zaujatí proti prezidentu Donaldu Trumpovi.

Oznámil to dnes generální inspektor ministerstva Michael Horowitz. Existence kontroverzních vzkazů už koncem loňského roku Bílému domu poskytla munici k tomu, aby FBI obvinil z politické předpojatosti.

Tým zvláštního vyšetřovatele FBI Roberta Muellera už několik měsíců vyšetřuje údajný ruský vliv na předloňské prezidentské volby v USA. Bílý dům šetření označuje za hon na čarodějnice a využívá každé příležitosti, aby Muellerovu práci problematizoval. Využil k tomu i korespondenci dvou pracovníků FBI s obsahem namířeným proti Trumpovi.

Agent FBI Peter Strzok a jeho milenka, právnička této organizace Lisa Pageová, si od roku 2015 napsali stovky textových zpráv, v nichž diskutovali o budoucí hlavě Spojených států. Nazývali Trumpa "idiotem" a "odpornou osobou". V textových zprávách si také psali, že vyhrát by podle nich měla demokratka Hillary Clintonová a že vidina Trumpova vítězství je děsivá.

Témata:  USA FBI Federální úřad pro vyšetřování (Federal Bureau of Investigation) Donald Trump

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 10:28

V noci Rusové provedli útoky na energetickou infrastrukturu ve třech oblastech Ukrajiny

V noci na dnešek Rusové provedli útoky na energetickou infrastrukturu ve třech oblastech Ukrajiny, což způsobilo poškození zařízení a zranění alespoň jednoho pracovníka. Oznámil to podle ukrajinských médií ministr energetiky Herman Haluščenko. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy