Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump v Davosu: Doufám v dialog s Ruskem

Donald Trump
Donald Trump
Foto: kremlin.ru

Davos - Na Světové ekonomickém fóru, do Davosu dorazil i americký prezident Donald Trump. Uvedl, že bude budovat dialog s Ruskem. Vztahy mezi Moskvou a Washingtonem jsou momentálně na bodu mrazu.

"Ano, doufáme v to," odpověděl Trump na dotaz reportéra agentury TASS, který se amerického prezidenta zeptal, zda plánuje budovat dialog s Ruskem.

Ruský premiér Dmitrij Medveděv loni v listopadu konstatoval, že vztahy mezi USA a Ruskem jsou teď na nejnižším bodě za desítky let. Prezident Vladimir Putin tento měsíc řekl, že pokud budou Spojené státy pokračovat v sankční politice vůči Rusku, budou vztahy jen degradovat.

Americká vláda ještě tento měsíc zveřejní informaci o nových protiruských sankcích, které mají být reakcí na údajné vměšování Ruska do předloňských amerických voleb. Moskvu a Washington také rozděluje například otázka Sýrie či Ukrajiny.

Témata:  Donald Trump USA Rusko

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 21:04

Češi pracují na zajištění další munice pro Ukrajinu, přiznal Fiala

Česko má nasmlouváno 180 tisíc kusů dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu a pracuje na zajištění dalších 300 tisíc kusů, prozradil premiér Petr Fiala (ODS) britskému deníku Financial Times. Evropa musí podle Fialy posílit také vlastní obranu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy