Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump přednese projev o stavu unie, chce mluvit také o osudu přistěhovalců

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: ABC News

Washington - V úterním projevu o stavu unie se chce americký prezident Donald Trump věnovat rovněž osudu přistěhovalců, kteří do Spojených států přišli jako děti a kterým hrozí vyhoštění. Hrozba vyhoštění se týká zhruba 700.000 přistěhovalců. Dosud jejich pobyt legalizoval program DACA schválený předchozím prezidentem Barackem Obamou.

Trump se ale program DACA rozhodl zrušit a vyzval Kongres, aby osud těchto imigrantů zvaných snílci vyřešil trvale zákonem.

Trump dnes řekl, že pro svůj připravovaný návrh imigrační legislativy, která má budoucnost těchto imigrantů vyřešit, bude hledat podporu i mezi demokratickými zákonodárci.

Na téma poselství o stavu unie, které je prezidentovým hodnotícím projevem o uplynulém roce a o budoucích prioritách, se Trump zmínil na okraj inaugurační ceremonie nového ministra zdravotnictví Alexe Azara. Prezident mimo jiné k nezbytné podpoře demokratů řekl, že republikáni v Kongresu nemají dostatek hlasů k prosazení chystaného zákona.

Témata:  Donald Trump USA přistěhovalectví

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:40

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy