Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pákistán prodloužil vazbu zadržené Češce Tereze H.

Tereza H. zadržená v Pákistánu
Tereza H. zadržená v Pákistánu
Foto: Facebook

Islámábád - Pákistánský soud dnes prodloužil vazbu Češce (21), která byla zadržena s devíti kilogramy heroinu, za mřížemi prozatím zůstane do 7. února. Kdy přesně začne soudní řízení o samotném činu, není jasné.

Pákistánští celníci ženu zadrželi 10. ledna na mezinárodním letišti v Láhauru údajně poté, co prošla přes dvě kontrolní stanoviště protidrogových jednotek cestou na let do Abú Zabí ve Spojených arabských emirátech.

Devět kilogramů drogy našli v jejím kufru. Za pašování drog je v Pákistánu i trest smrti. Ten se ale podle české diplomacie zpravidla neuplatňuje vůči cizincům.

V pondělí byl na mezinárodním letišti v Islámábádu zadržen kanadský státní příslušník, který se rovněž pokoušel propašovat ze země drogy, uvedla pákistánská televize Geo. Podle ní muž bydlel v Láhauru. Podobně jako Češka měl i on namířeno do Spojených arabských emirátů, a to do emirátu Šardžá. V jeho zavazadle našli celníci kromě heroinu také metamfetamin.

Celková hodnota zadržených drog, které byly pečlivě ukryté v dámských botách, se odhaduje na 15 milionů pákistánských rupií (2,77 milionu Kč).

Témata:  Pákistán Tereza H. zadržená v Pákistánu drogy

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.