Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trumpova administrativa prodlouží povolení k pobytu 7000 Syřanů

USA
USA
Foto: Pixabay

Washington - Trumpova administrativa umožní zhruba 7000 Syřanů zůstat na území USA nejméně dalších 18 měsíců. Opatření se týká jen těch, kdo do země přijeli nejpozději v roce 2016.

Syřané, kterým končilo povolení k dočasnému pobytu letos v březnu, budou moci v USA zůstat do konce září 2019. "Právo na azyl získají jako uprchlíci ze země zmítané občanskou válkou," oznámila americká ministryně pro vnitřní bezpečnost Kirstjen Nielsenová.

Spojené státy v pondělí zrušily bezpečnostní opatření, jímž zakázaly vstup uprchlíkům z 11 převážně muslimských zemí na území USA. Zároveň přitvrdily podmínky jejich přijímání.

Ministerstvo neuvedlo, kterých 11 zemí se změna týká, ale podle informací organizací zabývajících se lidskými právy jde o Egypt, Írán, Irák, Libyi, Mali, Severní Koreu, Somálsko, Jižní Súdán, Súdán, Sýrii a Jemen.

Témata:  USA uprchlíci Sýrie

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 11:24

Ulici už má. Teď po Putinovi v Rusku pojmenují čtvrť

Podle ruských médií se radnice v Grozném rozhodla pojmenovat čtvrť po ruském prezidentovi Vladimiru Putinovi. Tato čtvrť není úplně nová - vytvoří se oddělením a přejmenováním části stávající čtvrti, která je v současnosti nazývána po Šejchu Mansúrovi.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy