Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Před námi se neschováte, hrozil dánský muslim. Dostal 15 měsíců vězení

Islámský stát
Islámský stát
Foto: nbcnews.com

Kodaň - Mladý Dán libanonského původu dostal 15 měsíců vězení. Podle verdiktu soudu zveřejňoval na Facebooku videa Islámského státu a hrozil smrtí nevěřícím a pokleslým muslimům.

"Nůž vás všechny zasáhne a vaše hlavy se budou kutálet ulicemi. Před námi se nemůžete schovat," napsal například muž (19), který se po vynesení rozsudku vzdal práva na odvolání.

Obhajoba argumentovala tím, že video i výhružné komentáře byly zveřejněny jen v uzavřené facebookové skupině, která čítala jedenáct členů, a že cílem zmíněných příspěvků nebylo šířit strach mezi veřejností.

Ministerstvo spravedlnosti trvalo na tom, aby byl mladík obviněn podle protiteroristického zákona, což se nakonec stalo. "V posledních letech jsme na internetu svědky značného nárůstu propagandy, která sympatizuje s teroristy. S tím se nesmíříme. Je důležité, aby úřady zůstaly bdělé a zajistily, že tento typ hrozeb se dočká následků," prohlásil ke kauze ministr Sören Pind.

Témata:  Dánsko terorismus Islámský stát

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 8:44

Izrael v noci zaútočil na Írán, tvrdí tisk

Izrael v noci na pátek zaútočil na Írán. Uvedla to americká média s tím, že jde o odvetu za jeho víkendový útok.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Hamás - zkratka pro Hnutí islámského odporu

Příměří s Hamásem se vzdaluje? Hnutí zvažuje stěhování z Kataru

Politické křídlo palestinského hnutí Hamás zvažuje přesun z Kataru, napsal americký deník The Wall Street Journal s odvoláním na své zdroje. Podle listu by stěhování zřejmě dále ohrozilo jednání o příměří mezi Hamásem a Izraelem, protože je zprostředkovává právě Katar, kde dlouhodobě pobývá lídr hnutí Ismáíl Haníja.