Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kim se chlubí novým druhem piva, Češi podobné vaří už stovky let

Ilustračni fotografie
Ilustračni fotografie
Foto: Pixmac

Pchjongjang - KLDR se pochlubila novým pivem. Podle státního listu Rodong sinmun využívá pivovar Taedonggang pšenici místo ječmene, díky čemuž "je pivo lepší než dosavadní piva co do chuti i vůně".

List dodal, že toto pivo si už "získalo pozitivní ohlasy severokorejských obyvatel". Pšeničná piva jsou přitom ve světě běžná. Jejich původ je doložen v dávné historii a například v Čechách v 15.-17. století převažovala nad pivy vařenými z ječmene.

Severokorejský pivovar toto pivo vyvíjel nejméně od roku 2015 a popudem mohla být kritika nejvyššího vůdce Kim Čong-una, že dovážená jihokorejská piva postrádají chuť, jak tehdy napsal jihokorejský list Čoson ilbo.

Severokorejská média nové pivo prezentují jako další vítězství plánu Kim Čong-una pozvednout životní úroveň v komunistické zemi a učinit "život příjemnější pro její lid".

Témata:  Severní Korea pivo ekonomika

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.