Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Za upálení Palestince padly v Izraeli tresty

Izrael, ilustrační foto
Izrael, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Jeruzalém - Nejvyšší soud v Izraeli dnes potvrdil rozsudky za vraždu Palestince, který byl upálen zaživa. Dva z Izraelců dostali u soudů nižší instance doživotí. Nejvyšší soud dnes odvolání zamítl.

V kauze vraždy Muhammada abú Chudajra (16), který byl zabit v červenci 2014 ve východním Jeruzalémě, byly souzeny tři osoby.

Abú Chudajr byl unesen z arabské čtvrti Jeruzaléma. Trojice Izraelců ho převezla do lesa, kde ho zbila a zapálila. Izrael ho označil za oběť teroristického činu. Tento čin vyvolal vlnu násilností, jež vedly k válce v pásmu Gazy.

Za hlavního pachatele únosu byl v roce 2016 poslán na doživotí do vězení 31letý Josef Chaim ben David. Souzeni byli i jeho dva spolupachatelé, kterým bylo v době činu 16 let. Jednomu soud vyměřil trest 21 let vězení, druhému doživotí.

Ben David před soudem řekl, že trojice chtěla pomstít vraždu tří izraelských mladíků, kteří byli uneseni předtím na Západním břehu Jordánu.

Témata:  Izrael vražda EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 13:40

Mrazivé počasí se v Česku zdrží: Zimní kabáty neodkládejte, přituhne

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve čtvrtek vydal dvě výstrahy před projevy zimního počasí, které jsou očekávány v následujících hodinách a dnech. Na většině území má v noci opět mrznout, na horách pak bude vydatně sněžit.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy