Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na místě havárie ruského letounu se našla první těla

Letecká nehoda, ilustrační foto
Letecká nehoda, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Moskva - Na místě dnešní havárie letounu Saratovských aerolinií byly nalezeny trosky letadla a také prvních několik těl obětí.

S odvoláním na mluvčího ruského ministerstva pro mimořádné situace o tom informovala agentura TASS. Ruská prokuratura zahájila trestní řízení pro podezření z porušení pravidel bezpečnosti leteckého provozu.

Podle záchranářů mohlo být příčinou neštěstí špatné počasí, chyba posádky nebo technický problém; mezi spekulacemi ruských médií se neobjevují úvahy o terorismu. "Možné jsou různé příčiny havárie, mezi nimi počasí," citovala televize Rossija24 Žannu Těrechovovou, poradkyni ministra dopravy.

Letoun s celkem 71 lidmi na palubě mířil z moskevského letiště Domodědovo do jihoruského města Orsk. Nehodu, ke které došlo několik minut po startu nedaleko ruské metropole, podle všeho nikdo nepřežil. Většina cestujících pocházela z Orenburské oblasti, v níž Orsk leží. Úřady zřídily pro blízké pasažérů krizovou linku.

Témata:  zřícení letadla An-148 v Rusku letecké nehody Saratov Airlines

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 10:02

Izrael kritizuje zprávu o neutralitě UNRWA

Izrael kritizuje zprávu o neutralitě Agentury OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA). Ta přišla v pondělí s informacemi, že Tel Aviv nikdy nevyjádřil obavy ze zaměstnanců UNRWA, jejichž seznam dostává každoročně od roku 2011.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy