Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mezi oběťmi leteckého neštěstí u Moskvy jsou tři děti a Švýcar

Ruská vlajka
Ruská vlajka
Foto: Pixabay

Moskva/Praha - Při dnešní havárii letadla nedaleko Moskvy zahynuly mimo jiné tři děti ve věku od pěti do 12 let. Další z obětí bylo 17 let, uvádí agentura TASS.

Podle ní byli na palubě také tři cizinci, jeden z nich ze Švýcarska. České ministerstvo zahraničí nemá informace, že by mezi oběťmi byli občané České republiky. Na dotaz ČTK to sdělila mluvčí Černínského paláce Michaela Lagronová.

Národnost dalších případných cizinců na palubě letu Saratovských aerolinií zatím není známá. Drtivá většina z 65 cestujících byli ruští občané z Orenburské oblasti, kam letoun mířil. Lékaři budou podle agentury TASS v pondělí shromažďovat vzorky DNA jejich příbuzných, což má usnadnit identifikaci pozůstatků. Z 65 cestujících a šestičlenné posádky katastrofu nikdo nepřežil.

Mnozí pozůstalí na letišti v Orsku, kde měl An-148 přistát, na televizních záběrech skrývali své obličeje v dlaních. Podle starosty města byli na letiště povoláni psychologové, aby jim v těžkém okamžiku pomohli. "Vraťte mi mého bratra!" křičela podle ruského listu Novaja gazeta dívka, jejíž sourozenec je mezi 71 oběťmi.

Televizní stanice CNN upozornila, že dnešní katastrofou skončilo rekordně dlouhé 440 dní trvající období bez havárie osobního letadla s fatálními následky.

Témata:  zřícení letadla An-148 v Rusku letecké nehody Rusko

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy

Vláda Petra Fialy ve Sněmovně

Vláda rozhodla o pokračování podpory firmám, které exportují na Ukrajinu

Vláda na středečním jednání rozhodla o pokračování podpory firmám vyvážejícím své zboží a služby na Ukrajinu. Schválila také dar pěti nevyužívaných vozů Službě státní ochrany Ukrajiny a rozvojový program státu pro realizaci záměru podpory bydlení, který má pomoci obcím zajistit vhodné pozemky pro výstavbu nájemních obecních bytů.