Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Uzdravení jako zázrak? Církev rozhodla o zvláštním osudu ženy

Paříž, ilustrační foto
Paříž, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Lurdy - Uzdravení Bernadette Moriauové v roce 2008 bylo církví uznáno jako zázračné. Žena několik desetiletí trpěla bolestmi v oblasti pasu a nemohla normálně chodit. Ve věku 69 let však obtíže zmizely bezprostředně po návštěvě poutního místa Lurdy v podhůří Pyrenejí.

Případ sestry Moriauové je za 160 let sedmdesátým oficiálně uznaným zázrakem města Lurdy. Jeptiška se tam vydala v červenci 2008 a při návratu prý ucítila "neobvyklý pocit uvolnění a tepla po celém těle". Údajně vnímala, jak jí vnitřní hlas napovídá, aby se zbavila všech svých zdravotních pomůcek, uvedl v neděli biskup ze severofrancouzského Beauvais.

Církevní orgány několikrát dospěly k závěru, že uzdravení rodačky ze severu Francie bylo "nečekané, okamžité, absolutní, trvalé a nevysvětlené" povahy. V listopadu 2016 nakonec mezinárodní lékařský výbor potvrdil, že šlo o jev, který za současných vědeckých znalostí nemá vysvětlení.

V Lurdách se podle katolické nauky 11. února 1858 chudé místní dívce Bernadettě Soubirousové zjevila Panna Maria a město se pak stalo jedním z prvních cílů katolíků z celého světa. Ročně jej navštíví asi čtyři miliony lidí.

Témata:  církev Francie EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy