Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pobočkou charitativní organizace Oxfam v Británii otřásl skandál s prostitutkami

Londýn
Londýn
Foto: Pixabay

Londýn - Britskou pobočkou mezinárodní charitativní organizace Oxfam otřásá skandál. Zástupkyně šéfa se vzdala své funkce v reakci na informaci, že humanitární pracovníci využívali prostitutek na Haiti, které v roce 2010 postihlo zemětřesení. 

Penny Lawrenceová dnes podle agentury AP oznámila, že za aféru přijímá plnou odpovědnost. Zároveň přiznala, že obvinění z podobného zneužívání dárcovských peněz namířená proti sedmi dotyčným osobám se táhnou už také z jejich předchozí mise v Čadu. Popřela však, že by se snažila obvinění těchto zaměstnanců zamést pod koberec.

Představitelé Oxfamu, jedné z nejznámějších charitativních organizací na světě, se teď snaží zamezit škodám, aby se k ní dárci neobrátili zády.

Britská ministryně pro mezinárodní rozvoj Penny Mordauntová v neděli pohrozila, že pokud Oxfam neodhalí všechno, co ví o obviněních, že někteří pracovníci charity využívali prostitutky, z nichž některé byly dokonce nezletilé, zarazí financování.

Témata:  Velká Británie Haiti

Aktuálně se děje

30. dubna 2024 8:24

Při lyžování v rakouských horách zemřel český občan

V pondělí tragicky zahynul 66letý Čech při lyžování v rakouském horském středisku Kaprun. Uvedla to agentura APA, která uvádí, že Čech nepřežil srážku s 53letým Nizozemcem.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy