reklama

"Evropská komise by měla dozorovat podrobný průzkum účinnosti stávajícího financování a předložit návrh na pružné řešení, které by poskytlo přímou podporu nezávislým médiím. Také by měla povolit směrování dalších zdrojů směrem k organizacím, jako je Evropská nadace pro demokracii," píše se podle serveru Blesk v návrhu rezoluce.

"Europoslankyně Fotyga, předsedkyně výboru pro obranu a bezpečnost, připravila návrh rezoluce, jak se bránit této ruské dezinformační válce. Nejde jen o jejich média, ale i o ta česká, která to přejímají. Citují, co ruské troll factories napíšou. A dělají to s oblibou a nahánějí tak vodu na kremelský vodní mlýn," vysvětlil serveru člen výboru Jaromír Štětina (TOP 09).

Podle Štětiny je EU pro Rusko potenciálním nebezpečím a naopak. "Jestliže pan prezident Zeman proti tomu minimálně neprotestuje, nebo některé ty lži dokonce opakuje, tak to znamená, že kolaboruje s cizí mocností. To, co dělá, je veliké bezpečnostní riziko pro náš stát. Je to psychicky nemocný starý člověk," dodal.