Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Manželka Donalda Trumpa je v USA nelegálně? Senátorce došla trpělivost, žádá zveřejnění jejích imigračních dokumentů

Prezident Miloš Zeman s prezidentem USA Donaldem Trumpem a jeho manželkou Melanií na slavnostní recepci v New Yorku. (20. září 2017).
Prezident Miloš Zeman s prezidentem USA Donaldem Trumpem a jeho manželkou Melanií na slavnostní recepci v New Yorku. (20. září 2017).
Foto: The White House

Washington - Kalifornská senátorka požaduje, aby byly zveřejněny imigrační dokumenty manželky amerického prezidenta Donalda Trumpa Melanie. Informuje o tom britský deník The Independent,.

Kalifornská senátorka vyzvala Bílý dům, aby vydal imigrační dokumenty Melanie Trumpové. Žádost souvisí s námitkami části politiků proti tvrdé imigrační politice prezidenta Donalda Trumpa.

Demokratka Nancy Skinnerová žádost podala v reakci na příkaz vedoucí k omezení finančních prostředků pro "azylová města" - oblasti kontrolované místními orgány, které odmítají prosazovat federální imigrační politiku. Souvisí také s tvrdým postojem Trumpa vůči migrantům. 

Skinnerová ke své žádosti uvedla: „Nikdo neuvolnil žádnou dokumentaci, která by naznačovala, zda má paní Trumpa plný právní status. Víme jen, že se na tyto papíry podíval právník, kterého si vybrala."

Imigrační status ve Slovinsku narozené Trumpové, která odcestovala do USA v roce 1996, aby se věnovala kariéře modelky, je v poslední době předmětem dohadů. Agentura The Associated Press  v listopadu zjistila, že první dáma dostala zaplaceno jako modelka za 10 projektů v USA, stalo se to ale ještě předtím, než měla podle práva povoleno tam pracovat. 

Trumpová, která v březnu 2001 dostala zelenou kartu a o pět let později se dokonce stala americkou občankou, trvá na tom, že přišla do země legálně a že nikdy neporušila imigrační podmínky. Už během prezidentské kampaně se o jejím statusu spekulovalo – a to právě s ohledem na postoje jejího manžela k imigraci.

V srpnu Trump prohlásil, že jeho manželka má „všechno zdokumentované " a slíbil, že uspořádá tiskovou konferenci, na které se bude otázkou zabývat. Doteď k tomu ale nedošlo, píše The Independent.

Témata:  Melania Trumpová USA Donald Trump

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 12:54

Babiš sepsul migrační pakt EU. Fialu a Rakušana obvinil ze zrady na Česku

Expremiér Andrej Babiš (ANO) označil unijní migrační pakt na čtvrteční mimořádné schůzi za největší zradu v novodobých českých dějinách, ze které obvinil premiéra Petra Fialu (ODS) a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Dohoda podle Babiše obsahuje skryté uprchlické kvóty a zavazuje země k přijímání migrantů z afrických či blízkovýchodních zemí. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy