Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na letišti v Íránu sjelo letadlo z ranveje, na jeho palubě bylo 104 cestujících

Letadla, ilustrační foto
Letadla, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Teherán - Na severovýchodě Íránu dnes při přistávání sjelo z ranveje letadlo Fokker-100. Stroji podle dostupných informací selhal podvozek. Letecké nehody jsou tak v zemi relativně časté. V uplynulých letech si vyžádaly stovky obětí na životech.

Incident se stal ve městě Mašhad, které leží asi 900 kilometrů východně od Teheránu. Všech 104 cestujících vnitrostátního letu nehodu přežilo, informovala agentura IRNA.

Letadla íránských aerolinií jsou často zastaralá v důsledku dlouholetých mezinárodních sankcí, kterým Írán čelí kvůli svému balistickému programu.

Letouny Fokker-100 Írán koupil začátkem 90. let. Když země v roce 2015 uzavřela se světovými mocnostmi jadernou dohodu, v jejímž důsledku byla zrušena část sankcí, podepsala smlouvy o koupi letounů společností Airbus a Boeing.

Témata:  letecké nehody letectví a letadla Írán

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy