Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump a jeho žena Melania navštívili zraněné ze střelby na Floridě

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: The White House

Miami - Americký prezident Donald Trump v pátek navštívil Parkland na Floridě, kde ve středu došlo k střelbě na střední škole, při které zahynulo 17 osob. Spolu s první dámou Melanií zavítal do nemocnice, kde leží zranění z incidentu.

Trump hovořil s personálem nemocnice a na programu měl setkání rovněž se zástupci místní policie, aby je pochválil za zásah proti útočníkovi. Tim je 19letý Nicolaz Cruz. Motiv jeho činu je zatím neznámý. Měl psychické problémy a byl napojen na neonacistickou organizaci ROF (Floridská republika).

V obci začaly pohřby prvních obětí masakru. Rodiče některých ze zabitých studentů a také některé známé osobnosti Trumpa vyzvaly, aby se zasadil o zpřísnění regulí pro držení automatických zbraní.

Trump sice masakr odsoudil a řekl, že by "žádný rodič nikdy neměl být nucen bát se o svého syna a dceru", o zákonech pro držení zbraní se však nezmínil.

Americká média soudí, že stejně jako v případech předchozích masových střelců se i kvůli vlivné lobby majitelů zbraní nepodaří žádné zpřísnění pravidel v Kongresu prosadit.

Témata:  Donald Trump USA EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy