Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump vynadal agentům FBI, pátráním po ruském vlivu na volby prý jen ztrácejí čas

FBI
FBI
Foto: FBI **www.fbi.gov**

Washington - FBI by se podle amerického prezidenta Donalda Trumpa měla věnovat pátrání po zločincích a neztrácet čas vyšetřováním údajné spolupráce jeho volebního týmu s Ruskem.

Trump dlouhodobě kritizuje FBI za vyšetřování ruského vlivu na volby, které označuje za hon na čarodějnice. Kauzu Russiangate svěřilo ministerstvo spravedlnosti skupině zvláštního vyšetřovatele FBI Roberta Muellera, který se případem zabývá už devět měsíců. Ve Washingtonu kolují spekulace, že Trump chce Muellera odvolat.

FBI je od pátku pod rostoucím tlakem, že riziko spojené s floridským střelcem Nicolasem Cruzem (19) podcenila. Mladík na střední škole v Parklandu ve středu postřílel 17 lidí.

Úřad přiznal, že v lednu dostal tip, že vyhozený student Cruz shromažďuje zbraně a chce zabíjet lidi. Centrála FBI ale v rozporu s pravidly neodeslala varování do pobočky na Floridě.

"Věnují mnoho času pokusům prokázat tajnou spolupráci Ruska s Trumpovou volební kampaní, která neexistuje. Vraťte se k základům, abychom na vás my všichni mohli být hrdí!" nrozhořčil se Trump.

Témata:  FBI Federální úřad pro vyšetřování (Federal Bureau of Investigation) Donald Trump USA

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy