Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mayová vyzvala Corbyna, aby byl otevřený ohledně schůzek s StB

Jeremy Corbyn
Jeremy Corbyn
Foto: Facebook

Londýn - Britská premiérka Theresa Mayová dnes nepřímo vyzvala šéfa opozičních labouristů Jeremyho Corbyna, aby byl "otevřený a transparentní" ohledně svých styků s československou Státní bezpečností a východoněmeckou tajnou službou Stasi.

Konzervativní ministerská předsedkyně prohlásila, že by politici měli nést odpovědnost za činy, kterých se dopustili v minulosti, informují britská média.

Corbynovu aféru začali britští politici i média řešit minulý týden, když vůdce opozice přiznal, že se několikrát nevědomky sešel s pracovníkem StB. Ten poté ČTK a dalším médiím řekl, že Corbyn s komunistickou tajnou policií spolupracoval vědomě. To britský politik odmítl.

"Pokud existují podobná obvinění, tak by poslanci měli být připraveni k otevřenosti a transparentnosti," odpověděla Mayová během tiskové konference na otázku, zda by Corbyn měl dát svolení ke zveřejnění materiálů, které na něho vedla německá Stasi.

Témata:  Jeremy Corbyn StB Theresa Mayová

Související

Aktuálně se děje

27. září 2024 12:39

Hurikán Helene na Floridě zabíjel. V Georgii způsobil tornádo

Dva lidé přišli o život ve státě Georgia v důsledku tornáda, které vzniklo v souvislosti s hurikánem Helene. Předtím byla hlášena jedna oběť z Floridy. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy