Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Íránu se našly trosky zříceného letadla. Na palubě bylo více jak 60 lidí

Letadla, ilustrační foto
Letadla, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Teherán - Íránská armáda našla dnes ráno po dvou dnech hledání trosky letadla, které se s více než šesti desítkami lidí na palubě zřítilo v neděli na jihozápadě země.

Informovala o tom dnes íránská státní televizi IRIB s odvoláním na íránské revoluční gardy. Letoun zřejmě narazil do hory Dinar v pohoří Zagros. Příčina neštěstí zatím není známa.

"Vrtulníky revolučních gard dnes ráno našly trosky letadla na hoře Dinar," řekl státní televizi generál Ramazán Šaríf. Záchranné týmy hledaly trosky dva dny, ale práci jim ztěžovalo špatné počasí i terén. V oblasti podle íránských médií hustě sněžilo, až dnes se počasí zlepšilo.

Stroj ATR-72 společnosti Iran Aseman Airlines letěl v neděli na vnitrostátní lince z metropole Teheránu do města Jásúdž na jihozápadě Íránu. Podle íránských médii zmizel z radarů zhruba 50 minut po startu z mezinárodního letiště Mehrábád v Teheránu. Na palubě čtyřiadvacet let starého letadla bylo šest členů posádky a 59 nebo 60 cestujících, předpokládá se, že nikdo nepřežil.

Témata:  Írán ATR 72 EuroZprávy.cz letectví a letadla

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.