reklama

Mnozí zákonodárci už připouštějí změny a prezident Donald Trump chce podle Bílého domu podpořit lepší prověřování lidí kupujících zbraně. Republikány ovládaný floridský senát údajně připravuje balíček zákonů, jenž by měl snadnou dostupnost střelných zbraní omezit. Floridský deník Miami Herald naznačil, že po středeční střelbě je větší šance, že bude mít dopady na zákonodárství než předchozí podobné masakry - mimo jiné díky tomu, že krveprolití postihlo dobře situovanou městskou mládež ovládající komunikaci přes sociální sítě.

Už po střelbě v Parklandu se někteří floridští politici vydali na místo krveprolití a působili otřeseně. Dnes se v Tallahassee uskuteční semináře zaměřené na bezpečnost na školách, péči o duševní zdraví dětí a způsob, jak může policie zabránit, aby se zbraně dostávaly k lidem trpícím psychickými problémy.

Stovka studentů střední školy Marjory Stonemanové v Parklandu, kde 19letý střelec minulou středu zabil 17 lidí, míří do floridského hlavního města Tallahassee, kde chtějí dnes a ve středu manifestacemi přimět místní zákonodárce k přijetí přísnějších zákonů na kontrolu zbraní.

Agentura AP dnes napsala, že útok z minulé středy zjevně prolomil odpor některých politiků ve vedení Floridy, která dosud rázně odmítala omezování přístupu ke zbraním, i když u mnohých tento odpor přetrvává.