Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rodiče Melanie Trumpové jsou řetězoví migranti? Stále čekají na americké občanství

Prezident Miloš Zeman s prezidentem USA Donaldem Trumpem a jeho manželkou Melanií na slavnostní recepci v New Yorku. (20. září 2017).
Prezident Miloš Zeman s prezidentem USA Donaldem Trumpem a jeho manželkou Melanií na slavnostní recepci v New Yorku. (20. září 2017).
Foto: The White House

Washington - Rodiče první dámy USA Melanie Trumpové zřejmě využili možnosti takzvané řetězové migrace, kterou jejich zeť, prezident Donald Trump, opakovaně kritizuje. Viktor a Amalija Knavsovi mají ve Spojených státech právo trvalého pobytu a brzy získají americké občanství.

Knavsovi jsou stejně jako Melania Slovinci a žijí v USA díky takzvané zelené kartě, napsal list The Washington Post. Nyní prý čekají na termín oficiálního předání dokumentů o americkém občanství.

Otázky kolem rodičů první dámy se objevily v souvislosti s Trumpovým tvrdošíjným odmítáním spojování přistěhovaleckých rodin. Minulý měsíc se prezident postavil i proti desetiletí platnému zákonu, který americkým občanům umožňuje zajistit trvalý pobyt v USA svým rodičům a potomkům. Řetězová migrace podle Trumpa může napomáhat tomu, že se do USA dostávají zločinci.

Oba rodiče Melanie Trumpové jsou důchodci. 73letý otec pracoval jako řidič a prodejce automobilů, j71letá matka byla zaměstnána v textilce. Sama Melania přicestovala do USA ze Slovinska v roce 1996 jako modelka, nejprve na turistické a později na pracovní vízum. Zelenou kartu s právem trvalého pobytu získala v roce 2001, občanství o pět let později, rok po svatbě s Trumpem.

Témata:  přistěhovalectví USA Donald Trump Melania Trumpová

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy