reklama

Podle listu Evening Standard obsahoval neškodný balíček bílý prášek a psaní s rasistickou urážkou. Policie uvedla, že balíček dorazil do Svatojakubského paláce (St. James's Palace), ve kterém má kromě princů Charlese a Williama kanceláře také Harry. V balíčku byla podezřelá "látka", která se podle policie ale ukázala být neškodnou. 

Policie zahájila vyšetřování kvůli podezření ze "zlomyslné komunikace". Podle listu Evening Standard byl v balíčku dopis s rasistickými urážkami. Komu byly adresované, neuvedl, snoubenka prince Harryho, Američanka Meghan Markleová, nicméně v minulosti už čelila rasistickým útokům. Otec Markleové je běloch, matka je černoška. 

Princ Harry oznámil zasnoubení s rozvedenou americkou herečkou Markleovou loni v listopadu. Předcházel tomu osmnáctiměsíční vztah. Svatba vnuka královny Alžběty II., který je po svém otci Charlesovi, bratrovi Williamovi a jeho dětech Georgeovi a Charlotte pátým v pořadí následnictví trůnu, se bude konat 19. května v kapli svatého Jiří na hradě Windsor.

Pouhý den poté, co balíček minulé pondělí do Svatojakubského paláce dorazil, došla podezřelá zásilka také do britského parlamentu. Podle listu Evening Standard byla zaslána do tamní kanceláře ministryně vnitra Amber Ruddové. Také v této obálce byl bílý prášek, i u něj testy prokázaly, že není škodlivý. Zda tyto dva případy souvisí, není jasné.