Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Žralok u pláže v Sydney napadl a těžce zranil ženu

Žraloci, ilustrační fotografie
Žraloci, ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Sydney - Žralok bílý napadl ženu, která se koupala u pláže poblíž australského Sydney. Pětapadesátiletá plavkyně utrpěla podle záchranářů těžká zranění.

Starostka města Randwick City Lindsay Shureyová dnes podle agentury DPA řekla, že šlo o první potvrzený útok žraloka v dané oblasti za posledních 25 let.

Žralok napadl plavkyni u pláže Little Congwong v pátek večer a pokousal ji na pravé noze. "Měla velké štěstí, že tu nohu ještě má," řekla Shureyová. Experti na základě zranění konstatovali, že muselo jít o útok bílého žraloka.

Congwong je jedna z mnoha menších pláží na předměstí La Perouse, vzdáleném asi 14 kilometrů od centra Sydney. Pláže byly po pátečním útoku uzavřeny.

Podle nové studie žije ve vodách u východního pobřeží Austrálie asi 5500 bílých žraloků, kteří dosahují v dospělosti délky až šesti metrů. V Austrálii jsou chráněni.

Témata:  žraloci Austrálie

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 21:42

Soud zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy