Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Afghánec v Německu zavraždil patnáctiletou dívku. Lékařské testy odhalily, že lhal o svém věku

Německá vlajka
Německá vlajka
Foto: Pixabay

Berlín - Afghánský žadatel o azyl, který v minulém roce v německém městě Kandel ubodal patnáctiletou Miu, není mladistvý. Pravděpodobně je mu nejméně 20 let, ukázala nová lékařská práva.

Státní zástupce oblasti Landau oznámil, že migrant, který v prosinci prohlašoval, že je mu jen 15 let, má pravděpodobně spíše 20 let nebo více. Tvrdí to zpráva lékařů, která byla založena na rentgenovém vyšetření rukou, zubů a dalších částí jeho těla rentgenovým vyšetřením, píše list Die Welt.

Přestože lékařský test ukázal, že afghánský žadatel o azyl je dospělý, bude dál souzen jako mladistvý. Maximální trest, který může jako mladistvý dostat, je 15 let vězení. V případě, že by byl souzen jako dospělý, by mohl za mřížemi skončit na doživotí.

Afghánec přišel do Německa v roce 2016 bez jakékoli identifikace a tvrdil, že je nezletilý - stejně jako mnoho jiných migrantů, kteří byli později odhaleni jako dospělí.

Dne 27. prosince byl zatčen za ubodání 15leté Mii, ke kterému došlo v místní lékárně. Útočník je považován za bývalého přítele dívky. Podle vyšetřovatelů byl motivem vraždy zřejmě hádka a následný rozchod - 15letá dívka už s ním údajně chodit nechtěla.

Podobný případ se stal také v německém Freibergu. Studentka Maria Ladenburgerová byla znásilněna a zavražděna afghánským migrantem Husseinem Khavarim. I on tvrdil, že je mladistvý, ale brzy přiznal, že je dospělý. Jeho otec později prohlásil, že je mu 33 let .

Tyto dva případy jsou jedním z důvodů, proč někteří politici i část veřejnosti požadují věkové testy migrantů, u kterých panují pochybnosti, zda jsou skutečně mladiství. Motivovaly také nově zahájenou kampaň zaměřenou proti násilí migrantů na ženách. Hnutí #120dB získalo jméno podle intenzity hluku kapesního alarmu, který má ženy chránit před znásilněním.

Témata:  Německo vražda uprchlíci

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:02

Rusko zabilo Alexeje Navalného. Putin je nelegitimní prezident, oznámila Rada Evropy

Parlamentní shromáždění Rady Evropy (PACE) jednomyslně přijalo rezoluci, v níž viní ruský stát ze smrti opozičního politika Alexeje Navalného ve vězení a znovu vyjadřuje své přesvědčení, že Vladimir Putin je nelegitimním prezidentem.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy