Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Izraelské centrum vzdává hold Trumpovi, razí mince s jeho podobiznou

Izrael
Izrael
Foto: Pixabay

Jeruzalém - Centrum Mikdaš nechalo vyrazit mince s portrétem amerického prezidenta Donalda Trumpa. Jde o projev vděku za to, že uznal Jeruzalém za hlavní město Izraele.

Výukové centrum Mikdaš dnes oznámilo, že na "Chrámové minci" je Trump spolu s perským králem Kýrosem II., který před 2500 lety umožnil Židům vrátit se z babylonského zajetí.

Rabín Mordechaj Persoff řekl, že Trump stejně jako Kýros učinil velké prohlášení, když řekl, že "Jeruzalém je hlavním městem svatého lidu".

Centrum Mikdaš nechalo vyrazit 1000 mincí. Prodávat se budou jen proti daru v minimální hodnotě odpovídající 50 dolarům (1000 Kč). Mince nebudou použitelné jako platidlo.

Trump svým rozhodnutím o Jeruzalému vyvoval nevoli mezi Palestinci, kteří chtějí, aby se východní část města stala metropolí jejich budoucího státu.

Témata:  Jeruzalém Izrael Donald Trump

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 13:31

Zatčení asistenta poslance AfD v Německu. Je podezřelý ze špionáže pro Čínu

Německá policie zatkla v Drážďanech muže podezřelého ze špionáže pro Čínu. Jde o asistenta Maximiliana Kraha, lídra kandidátky krajně pravicové Alternativy pro Německo (AfD) ve volbách do Evropského parlamentu.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy